Inloggen

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

JBounce

Donatie gevraagd!

Donatie!

Beste bezoekers van de website woutvangils.nl of woutvangils.be.

 

Wout heeft besloten om te stoppen met deze website

Maak hier uw donatie over om de website te laten bestaan:

https://betaalverzoek.knab.nl/k4brpH2Oo7djLAP

 

Alvast hartelijk dank!

(Zie verder bericht op de hoofdpagina)

x

Anibiotica .Een keerpunt in de verzorging

Comed logoCOMEDhan

 

Keerpunt in de verzorging ... ( antibiotica.)   Comed brief.

De laatste grote Europese beurzen, weliswaar voor de duivensport in Kassel en in Dortmund, waren een keerpunt. Er werd door de overheid, door de inspectiediensten van de Ministeries van Volksgezondheid en Landbouw, gericht gezocht naar illegale verkoop van geneesmiddelen in de duiven-voedings-distributie en in het bijzonder naar het misbruik van antibiotica. Het was geen verrassing dat talloze overtreders werden gevonden tussen de standhouders. Dit probleem, laat het ons toegeven, bestaat spijtig genoeg ook in de vogelliefhebberij. Door decennia lang, generaties te kweken met behulp van antibiotica, hebben we rassen bekomen welke zonder antibiotica niet meer kunnen overleven. De weerstand van de vogels tegen infectieziekten is er fors op achteruitgegaan Het woord 'ziekte' past in feite niet echt in het sportwereldje

Vaccinaties en medische controles bij de dierenarts van de mest en het kropslijm, eventueel het bloed controleren, zijn absoluut noodzakelijk , maar in feite zou je ze moeten aanwenden enkel om vast te stellen welke exemplaren beter uit de bloedlijn dienen gehaald. Ik zou durven beweren dat vogels welke zonder deze antibiotica niet kunnen kweken, simpelweg moeten vervangen worden.. Ik stuur werkelijk aan om zo weinig mogelijk en liefst geen gebruik te maken van antibiotica.

Voor mij is het Comedgamma een openbaring. Ik was geintrigeerd door het systeem van een zekere Willem De Bruijn, die blijkbaar met Comed er in slaagde met duiven te spelen zonder antibiotica.Je kan natuurlijk twijfelen aan het "zo gezegde systeem" van een superkampioen...ware het niet dat Willem een speciaal man is. Je kan natuurlijk twijfelen aan het "zogezegde systeem" van een superkampioen...ware het niet dat Willem een speciaal man is.

Deze nobele nederlander is in de duivensport,dé "eminence grise" der lage landen, hij is een academicus, tandarts, gehuwd met een arts..De intellectuele integriteit ,welke tussen alle wetenschapsmensen bestaat wanneer zij voor een wetenschappelijk probleem staan, was hoopgevend. Want zij zien, meer dan wie ook, dat het "antibioticagebaseerde systeem" geen toekomst inhoud. Antibioticamixen (drie in een, vier in een..) zijn echter nog steeds erg populair, maar staan in feite gelijk met medische prostitutie Erger nog, door het mengen van verschillende antibiotica ontstaan er meer en meer hardnekkige schimmelinfecties in het verteringssysteem. Deze bestrijden vergt een moeizame behandeling welke het zorgeloze van de liefhebberij volledig naar de achtergrond drukt.

We namen nader kennis van een studie gedaan door de Universiteit van Lu

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.