Middel tegen zwarte stip?

zwarte stip

Een zeer effectief middel tegen ZWARTE STIP bij kanaries. DEEL 2 Door:

In een eerder artikel dat ik rond het jaar 2000 heb geschreven, wil ik hier graag een aanvulling op geven. Sinds het schrijven van dat artikel hebben veel vogelliefhebbers contact met me opgenomen voor informatie over het zogenaamde LOCO-SIGMANYCINE. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het aantal telefoontjes nu al boven de honderd ligt. Enkele kwekers hebben teruggebeld om te laten weten dat ze zeer tevreden waren met dit middel, en dat verheugt me natuurlijk als ik een collega-kweker heb kunnen helpen! Ik heb dit middel ongeveer acht jaar gebruikt en was er zeer tevreden over, maar zoals het vaak gaat, als iets goed is, komt er altijd iets tussen en is het voorbij met de pret. Het patent op dit middel was verlopen! Wat nu te doen? Ik ben toen het internet op gegaan in de hoop een alternatief te vinden voor LOCO-SIGMANYCINE. Via de website van Wout van Gils kwam ik al snel bij het middel TYLAN. Ik heb een bedrijf gebeld dat dit kon leveren, maar ik moest een grote hoeveelheid afnemen, en omdat ik geen dierenarts ben, was dat geen optie. Ik heb vervolgens verschillende dierenartsen in het hele land gebeld en kwam uit bij een arts in Putten. Daar kon ik kleinere hoeveelheden kopen, en dit middel heb ik enkele jaren gebruikt. Ik heb mensen ook naar dit middel doorverwezen. Het was niet zo’n wondermiddel als LOCO-SIGMANYCINE, maar het was een goede vervanger. Toen hoorde ik toevallig van de heer De Graaf uit IJsselmuiden dat er een vergelijkbaar middel op de markt was, maar met een andere naam: FLAGELLAMIX!

Een andere naam maar met dezelfde werkzame stoffen als LOCO-SIGMANYCINE, en verrassend genoeg: een jaar lang gebruikt en 115 jonge vogels zonder problemen! 2009. (er waren slechts één of twee jongen met stip en geen natte nesten) Dit is voor mij het oude vertrouwde middel zoals eerder beschreven. Helaas is dit middel naar mijn weten niet in Nederland te koop. Ik bestel FLAGELLAMIX nu in België bij Dr. Peter Couteel, werkzaam bij Dierenartscentrum TRIGENIO.

Bij de eerste bestelling moet je vooraf betalen, waarna het wordt verzonden. Bij de tweede bestelling wordt het met de kwitantie opgestuurd en heb je het binnen twee dagen thuis. Voor bestellingen kun je bellen naar: 0030-380 00 30. Je kunt ook per e-mail contact opnemen: info@trigenio.be of de website bezoeken: www.trigenio.be

J.W. van Dijk. Informatie: 038-3323549 J.W. van Dijk

Kampen, 10 maart 2010

More Articles

De kweek

Het Rui-seizoen als Krachtige Indicator

Het Rui-seizoen als Krachtige Indicator Wanneer de vogels in goede gezondheid verkeren, zal de rui normaal en redelijk snel verlopen, maar het is essentieel om

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De kweek

Fok tips door Wout van Gils

Vanuit zijn ervaring heeft Wout vastgesteld dat de mannetjes over het algemeen achterlopen op de hennen wat betreft de broedconditie. Daarom plaatst hij ze eerst

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De kweek

Kuikens worden onafhankelijk

Men hoort vaak van kuikens die sterven als ze bijna onafhankelijk worden. Natuurlijk kan van zwakkere vogels worden verwacht dat ze sterven door natuurlijke selectie.

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De verzorging

Behandelen Lumps knobbel is mogelijk

Beste Wout, Ik heb je bericht over de lumps bij kanaries op internet gelezen. Als beginnende volière-houder heb ik hoogstwaarschijnlijk een kanarie met lumps gekocht.

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De kweek

Het Rui-seizoen als Krachtige Indicator

Het Rui-seizoen als Krachtige Indicator Wanneer de vogels in goede gezondheid verkeren, zal de rui normaal en redelijk snel verlopen, maar het is essentieel om

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De kweek

Fok tips door Wout van Gils

Vanuit zijn ervaring heeft Wout vastgesteld dat de mannetjes over het algemeen achterlopen op de hennen wat betreft de broedconditie. Daarom plaatst hij ze eerst

Done
ClosePlease login

No account yet? Register