Waarom een darm conditionerings product..

megabac foto

megabac foto 


Waarom een Darm Conditionerings middel ?                 Wout van Gils

 

Als men de laatste jaren op onze grote internationale tentoonstellingen komt stelt men vast dat na onze normale zaadmengelingen ,nestbakjes ,drinkbakjes stokjes ,enz , enz .Steeds meer standen komen die ons diverse producten aanleveren voor Bv vogels in conditie te krijgen of te houden , vitamine producten in overvloed ,producten voor in het drinkwater ,kortom een hele reeks producten die een 5 tal jaren geleden stukken minder waren. Kijk maar eens naar de Comed producten ,met de uitschieters Magabactin,Winmix en Megabactol. Zelfs onze zaadmengeling is de laatste jaren aan veranderingen onder hevig .kortom dit staat ook niet stil en we moeten meegaan met deze veranderingen , we ontkomen hier niet aan ,en het hoeft ook niet. Vele onder ons wisten in het begin niet hoe hier mee om te gaan ,en bleven bij hun oude trouwe gewoonte “trouwens een winnend elftel verander je niet zo gauw “ Eerlijk gezegd dacht ik er toen ook zo over .Maar de tijd staat niet stil en ook in onze kanarie wereld veranderd er heel veel en snel ,niet alleen in het uiterlijk van kleur en tekening worden we geconfronteerd met vele veranderingen de komende jaren .

Maar in de medicatie voor onze vogels is er ook een flinke vooruitgang gekomen ,daar we in het verleden eerst naar producten moesten grijpen die eigenlijk voor grote hoenders en duiven zoniet varkens en of schapen bedoeld waren .Zijn er nu producten die gemaakt zijn voor onze vogels ,dit is zeker een goede ontwikkeling. Mijn bedoeling is niet een bepaald merk of merken aan te bevelen ,ieder maakt zijn keuze in overleg met andere kwekers of op advies van de veearts en of leverancier. Wat ik in dit artikel kwijt wil iets te schrijven over    “Darmconditioners producten “Dit is toch een middel wat ik denk niet meer onder ons voer weg te denken valt zeker in de kweek periode is aan te bevelen dit dagelijks te geven onder je eivoer. Dit is zeker een verbetering te noemen in onze kanarie kweek van de laatste jaren ,maak er dan ook gebruik van. Zoals u op mijn site ook kunt lezen ben ik gebruiker van de Comed producten met OA : Magabactin,Winmix en Megabactol.

Waarom een Darmconditioner en of andere ?

De afgelopen jaren zijn er door onze veeartsen een grote opkomst vastgesteld bij onze kanaries van de MEGABACTERIE dit zijn grote staafvormige bacteriën die vast gesteld worden in de kliermaag van onze kanaries .Dat dit verontrustend is blijkt uit een studie van de diergeneeskunde van de Gentse Universiteit dat ongeveer 46 % van de passeriformen ( alle kanaries ,en vinkachtige)  en ongeveer 10 % van Psittaciformen (parkietachtige) bleek na onderzoek besmet te zijn met de Megabacterien.Ongeveer de helft van deze vogels vertonen klinische symptomen ,vogels die aangetast zijn door deze megabacterie geven een lusteloze conditie ,slechte werking van de kliermaag , verminderde voedselopnamen , spijsverteringsstoornissen ,lichte gele diaree, en in de allerergste gevallen zal de vogel of vogels er van sterven. Deze stoornissen ontstaan omdat de kliermaag een verminderde zuurproductie geeft ,het is ook daarom dat men heden producten verkoopt om dit zuurgehalte via het water terug te brengen of wel op peil te houden. En het zal er toe bijdragen dat dit zuurgehalte een optimale zuurgraad in het darm stelsel houdt ,en zorgt zo voor een goede spijsvertering. Tevens zal daardoor de colli ,samonella ,en andere ziekten geen of weinig kans hebben om zich uit te breiden ,tevens komt hierdoor de darmen in evenwicht en krijgen uw vogels een natuurlijke weestand tegen de meeste ziekte verwekkers .

Comed logoEen Darmconditionering doet ongeveer het zelfde en is daarom ook zeker aan te bevelen nu dit overal is te verkrijgen .Bij een gezonde vogel met een goede darmflora zullen de goedaardige bacteriën T.oV de ziekteverwekkende overheersen ,zullen de ziekte verwekkende bacteriën het spijs verterings kanaal overheersen en zal de vogel ziek worden ,in min of meer ernstige vorm. Door het geven van antibiotica ( Esb3 ,Baycox)             zal in dit geval de goede als de kwaadachtige bacteriën gaan doden .Het is nu om een goede aangroei van de goede bacteriën te bevorderen dat me een darm conditioner gaat gebruiken .Met andere woorden een darm conditioner dient als voeding voor de goed aardige darmflora ,en zal er tevens voor zorg dragen dat de ziekte verwekkende bacteriën zich niet meer aan de darmwand kunnen gaan vast hechten. De meeste Darm conditioners zijn een combinatie van voorkomen van slechte ziekte kiemen ,en het inbrengen van goede bacteriën in de darm flora. Het is aan de liefhebber waar hij uiteraard voor kiest . Te raad gaan bij kwekers die dit al langer geven is hier zeker op zijn plaats.

 Wanneer en waarom gebruiken :

Het waarom zal nu wel duidelijk zijn denk ik maar zeker bij waterige en gele ontlasting direct gaan gebruiken na eerst een antibiotica kuur te hebben gegeven. Wanneer gaan we het dan wel gebruiken ?Tijdens de kweek na een kuur te hebben gegeven met Bv Esb3 en of Baycox is het aan te bevelen dit preventief te geven aan de vogels ,dit kan zonder nadelige gevolgen langdurig verstekt worden aan uw vogels ,( het is er trouwens voor gemaakt).dus vanaf het koppelen van de vogels tot het zelfstandig zijn van de vogels is dit zeker aan te bevelen .Zie het zo vogelvrienden kweek je in je tuin ook nog alle groenten ,en of bloemen als je deze niet behandeld tegen weet ik wat welk ongedierte en of andere ??? .Ik heb er ook jaren anders over gedacht ,maar we mogen blij zijn met deze producten. Welk merk u ook kiest ,is mij gelijk laat je goed voorlichten ,maar gebruik ze wel.Een erg bekend merk is zoals al eerder vermeld de Comed producten Ondanks dat men een winnend elftal niet moet veranderen ,is dit een zaak om toch even stil bij blijven te staan en eens te overleggen met kwekers die dit al jaren geven Succes en ga met de tijd mee je hobby vaart er wel bij ,zeker weten.

Een goede kweek met gezonde vogels .                 Wout van gils.

More Articles

Allerlei

Tip 19 : Pas op met houtskool.

Vroeger en nog steeds hoor je vogelliefhebbers vaak praten over het toevoegen van houtskool en/of Norit aan hun eivoer. Ik wil hier graag voor waarschuwen!

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Allerlei

Spirulina.

Spirulina. Wat is Spirulina? Spirulina is een eetbare blauwgroene micro-algensoort, verkrijgbaar in droge poedervorm. Het is een microscopisch plantaardig voedingsmiddel dat de veerkleur en glans

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Vitaminen en andere

Anibiotica .Een keerpunt in de verzorging

  Keerpunt in de verzorging … ( antibiotica.)   Comed brief. De laatste grote Europese beurzen, weliswaar voor de duivensport in Kassel en in Dortmund, waren

ClosePlease login

No account yet? Register

Vitaminen en andere

Waarom een darm conditionerings product..

megabac foto

  Waarom een Darm Conditionerings middel ?                 Wout van Gils   Als men de laatste jaren op onze grote internationale tentoonstellingen komt stelt men vast

ClosePlease login

No account yet? Register

Allerlei

Tip 19 : Pas op met houtskool.

Vroeger en nog steeds hoor je vogelliefhebbers vaak praten over het toevoegen van houtskool en/of Norit aan hun eivoer. Ik wil hier graag voor waarschuwen!

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Allerlei

Spirulina.

Spirulina. Wat is Spirulina? Spirulina is een eetbare blauwgroene micro-algensoort, verkrijgbaar in droge poedervorm. Het is een microscopisch plantaardig voedingsmiddel dat de veerkleur en glans

Done
ClosePlease login

No account yet? Register