Behandelen Lumps knobbel is mogelijk

Beste Wout,

Ik heb je bericht over de lumps bij kanaries op internet gelezen.

Als beginnende volière-houder heb ik hoogstwaarschijnlijk een kanarie met lumps gekocht. Desondanks heb ik de lumps een week lang dagelijks ingesmeerd met looizuurvrije vaseline. Daarna heb ik de kanarie een week lang om de dag badwater gegeven met badzout speciaal voor vogels. Daarna heb ik er niets meer aan gedaan, en na drie weken was de lump totaal ingedroogd. Met enige voorzichtigheid kon ik het vervolgens uit het borstje van de kanarie trekken. Het gat waar de lump uitkwam, heb ik behandeld met betadine. Dit alles heb ik vandaag gedaan, en de vogel maakt een goede indruk. Ik zal een foto van de, naar mijn mening, grote lump meesturen. Misschien is dit een manier om dit soort lumps te verwijderen in plaats van ze door vogelartsen te laten verwijderen. De lump is volledig uit het borstje van de kanarie gekomen, en de kanarie maakt het goed. Ik heb een buitenvolière en hang haar in een apart kooitje in de buitenvolière, omgeven door soortgenoten.

Ik stuur je dit bericht in de hoop dat het andere mensen ook zal helpen, omdat het bij mij minder ingrijpend is verlopen door af te wachten en op te letten dan de verhalen die ik heb gelezen en gezien op YouTube.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn verhaal voor eventuele vragen over lumps. Lumps pas behandelen als ze zijn uitgedroogd!

Met vriendelijke groet,

C. Dorst

More Articles

De verzorging

Behandelen Lumps knobbel is mogelijk

Beste Wout, Ik heb je bericht over de lumps bij kanaries op internet gelezen. Als beginnende volière-houder heb ik hoogstwaarschijnlijk een kanarie met lumps gekocht.

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Ingestuurde berichten

Hoe herken ik meestal de man of pop

Herkennen van het geslacht: Man en pop. Voor veel kanariekwekers is het meestal vrij eenvoudig om het geslacht te herkennen. Vaak geeft de kleur of

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De kweek

Onderstaande serie artikelen van onze vriend Wout van Gils

De volgende reeks artikelen van onze vriend uit België is bijzonder relevant voor onze fans op dit moment van het jaar. De website van Wout

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Erfelijkheid en andere

Goed om dit te weten – Vererving

  Vererving Over vererving wordt in veel boeken wel iets geschreven, maar het blijft voor veel mensen een lastig onderwerp. Op deze site proberen we

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De verzorging

Behandelen Lumps knobbel is mogelijk

Beste Wout, Ik heb je bericht over de lumps bij kanaries op internet gelezen. Als beginnende volière-houder heb ik hoogstwaarschijnlijk een kanarie met lumps gekocht.

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Ingestuurde berichten

Hoe herken ik meestal de man of pop

Herkennen van het geslacht: Man en pop. Voor veel kanariekwekers is het meestal vrij eenvoudig om het geslacht te herkennen. Vaak geeft de kleur of

Done
ClosePlease login

No account yet? Register