Contact met Wout van Gils.

wout 1 wout 1

Contact met  Wout van Gils.

                                                                                                    


Beste vogelvrienden,

Met dit kort schrijven wil ik me even aan jullie voorstellen.
Mijn naam is Wout van Gils, geboren in Budel (NL) op 18-07-1947.
Ik werk op een bedrijf in Nederland als chef onderhoud en heb 2 dochters die reeds zijn getrouwd.

DSC00713Ik ben vanaf mijn 8 jaar al bezig geweest met het kweken van kanarievogels. Toen ik in 1969 trouwde ben ik in België gaan wonen, aldaar aangesloten bij een vogelvereniging.Vanaf toen is het erg snel gegaan. Ik ben toen begonnen met het spelen van tentoonstellingen, voornamelijk met roodvetstof en rec. witte vogels. In een later stadium kwamen daar de satinet en de opaal factorige vogels bij. Al vrij snel haalde ik erg goede resultaten met deze vogels. Ook ben ik toen begonnen met het volgen van een cursus keurmeester kleurkanaries, wat ik met goed gevolg tot een einde heb gebracht. Tijdens deze periode was ik ook in diverse bestuursfuncties beland, en ben ook overgegaan tot het oprichten van enkele vogelverenigingen en van de speciaal club kleurkanaries Limburg.Later ben ik ook begonnen met het schrijven van artikels over kanarievogels in ons maandblad, en diverse clubbladen. Ook ben ik toen begonnen met het geven van voordrachten over het kweken en verzorgen van kanarievogels, en het africhten verzorgen en opkooien van TT vogels.Tevens ging ik de uitdaging aan om een examen te doen als kleurkanarie keurmeester C.O.M. Ook hier ben ik in geslaagd en heden ben ik ruim 30 jaar keurmeester en ongeveer 20 jaar C.O.M keurmeester, en ik heb reeds een 6 tal wereldshows kunnen keuren en diverse internationale keuringen. Ook de voordrachten liepen zeer goed, zelfs te goed dat ik op een gegeven moment minder moest gaan doen, want mijn hobby nam veel te veel tijd in beslag, het werd te veel. Ik heb toen diverse bestuursfuncties opgezegd, ben wat minder gaan TT spelen en ook minder voordrachten gaan geven. Ben me weer beter, en met meer aandacht, gaan toewijden aan mijn eigen kanariekweek en met de plaatselijke vogelvereniging. De soorten vogels die ik kweek zijn nog in hoofdzaak dezelfde soorten, uitgebreid met bruinwit.
Vanaf toen ben ik me ook wat bezig gaan houden met de computer en ook mijn artikels schrijven ging van type machine over naar de computer. Sinds enkele jaren zit ik ook op internet en daar heb ik ook weer veel vogelvrienden leren kennen. Het is erg leerzaam en prettig mee te communiceren over de vogels via het net. Ook vandaar uit kreeg ik weer erg veel vragen om mijn artikels te mogen overnemen op hun homepage.

Sinds een twaalf tal jaren bezit ik zelf een eigen homepage. Op deze manier hoop ik nog meer vogelliefhebbers te kunnen bereiken om zo informatie door te geven en uit te wisselen. Ik hoop dat ik me met dit schrijven iets beter kenbaar heb gemaakt bij jullie.en heb je  vragen  over je  kanarievogels stel ze me  gerust Wie weet komen we er samen uit.

Groeten en een goede kweek toegewenst. Wout van Gils.

 

 DSC00711WOUT VAN GILS
J .Ballingsstraat 19
3930 Hamont-Achel   België.
Tel.(0032) 011- 44.68.02

E-Mail wout@woutvangils.be

More Articles

De verzorging

Behandelen Lumps knobbel is mogelijk

Beste Wout, Ik heb je bericht over de lumps bij kanaries op internet gelezen. Als beginnende volière-houder heb ik hoogstwaarschijnlijk een kanarie met lumps gekocht.

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Ingestuurde berichten

Hoe herken ik meestal de man of pop

Herkennen van het geslacht: Man en pop. Voor veel kanariekwekers is het meestal vrij eenvoudig om het geslacht te herkennen. Vaak geeft de kleur of

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De kweek

Onderstaande serie artikelen van onze vriend Wout van Gils

De volgende reeks artikelen van onze vriend uit België is bijzonder relevant voor onze fans op dit moment van het jaar. De website van Wout

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Erfelijkheid en andere

Goed om dit te weten – Vererving

  Vererving Over vererving wordt in veel boeken wel iets geschreven, maar het blijft voor veel mensen een lastig onderwerp. Op deze site proberen we

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De verzorging

Behandelen Lumps knobbel is mogelijk

Beste Wout, Ik heb je bericht over de lumps bij kanaries op internet gelezen. Als beginnende volière-houder heb ik hoogstwaarschijnlijk een kanarie met lumps gekocht.

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Ingestuurde berichten

Hoe herken ik meestal de man of pop

Herkennen van het geslacht: Man en pop. Voor veel kanariekwekers is het meestal vrij eenvoudig om het geslacht te herkennen. Vaak geeft de kleur of

Done
ClosePlease login

No account yet? Register