Dear Canary lover

 

wout 1wout 1

Contact met  Wout van Gils.

          Beste vogelvrienden,

Met dit kort schrijven wil ik me even aan jullie voorstellen. DSC00713
Mijn naam is Wout van Gils, geboren in Budel (NL) op 18-07-1947.Ik werkte op een bedrijf in Nederland als chef onderhoud en heb 2 dochters die reeds zijn getrouwd.Ik ben vanaf mijn 8 jaar al bezig geweest met het kweken van kanarievogels. Toen ik in 1969 trouwde ben ik in België gaan wonen, aldaar aangesloten bij een vogelvereniging. Vanaf toen is het erg snel gegaan. Ik ben toen begonnen met het spelen van tentoonstellingen, voornamelijk met roodvetstof en In een later stadium kwamen daar de satinet en de opaal factorige vogels bij. Al vrij snel haalde ik erg goede resultaten met deze vogels. Ook ben ik toen begonnen met het volgen van een cursus keurmeester kleurkanaries, wat ik met goed gevolg tot een einde heb gebracht. Tijdens deze periode was ik ook in diverse bestuursfuncties beland, en ben ook overgegaan tot het oprichten van enkele vogelverenigingen en van de speciaal club kleurkanaries Limburg.Later ben ik ook begonnen met het schrijven van artikels over kanarievogels in ons maandblad, en diverse clubbladen. Ook ben ik toen begonnen met het geven van voordrachten over het kweken en verzorgen van kanarievogels, en het africhten verzorgen en opkooien van TT vogels.
Tevens ging ik de uitdaging aan om een examen te doen als kleurkanarie keurmeester C.O.M. Ook hier ben ik in geslaagd en heden ben ik ruim 30 jaar keurmeester en ongeveer 20 jaar C.O.M keurmeester, en ik heb reeds een 6 tal wereldshows kunnen keuren en diverse internationale keuringen. Ook de voordrachten liepen zeer goed, zelfs te goed dat ik op een gegeven moment minder moest gaan doen, want mijn hobby nam veel te veel tijd in beslag, het werd te veel. Ik heb toen diverse bestuursfuncties opgezegd, ben wat minder gaan TT spelen en ook minder voordrachten gaan geven. Ben me weer beter, en met meer aandacht, gaan toewijden aan mijn eigen kanariekweek en met de plaatselijke vogelvereniging. De soorten vogels die ik kweek zijn nog in hoofdzaak dezelfde soorten, uitgebreid met bruinwit. Vanaf toen ben ik me ook wat bezig gaan houden met de computer en ook mijn artikels schrijven ging van type machine over naar de computer. Sinds enkele jaren zit ik ook op internet en daar heb ik ook weer veel vogelvrienden leren kennen. Het is erg leerzaam en prettig mee te communiceren over de vogels via het net. Ook vandaar uit kreeg ik weer erg veel vragen om mijn artikels te mogen overnemen op hun homepage.
Sinds een 15 tal jaren bezit ik zelf een eigen homepage. Op deze manier hoop ik nog meer vogelliefhebbers te kunnen bereiken om zo informatie door te geven en uit te wisselen. Ik hoop dat ik me met dit schrijven iets beter kenbaar heb gemaakt bij jullie.
Groeten en een goede kweek toegewenst. Wout van Gils.

 DSC00711

WOUT VAN GILS
J .Ballingsstraat 19
3930 Hamont-Achel   België.
Tel.(0032) 011- 44.68.02

E-Mail wout@woutvangils.be

 

****************************************************************************************

Rood intensiefRecessief wit a

Hello everyone, dear canary lover ,bird friends.

Dear canary lover and or breeder also bird friends.

 At this moment there are already more than 4.000.000 visitors on my canary Homepage. Thank you very much to all of these bird friends. Still a number of visitors remains but to increase and much appreciating e-mail me has considerably motivated the previous time to hold back datewout 1 the site up-to for our canary and bird friends. The site has been extended with three more headings, concerning Medication, Vitamins, Disinfestations resources etc. Present appear there are already 500 Articles of me on the website. Yes it does not become itself easier still writing an new article. Much have been already mentioned on the site, have you yourself proposals please e-mail me your suggestions.E-Mail wout@woutvangils.be

 

More Articles

De kweek

Waar u op moet letten tijdens en na het ringen

 Het ringen is altijd een plezierige activiteit, nu de kuikens hun eerste kritieke fase hebben overleefd en zijn begonnen met het verzamelen van veren. Ringen

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De kweek

Verenpikken

Verenpikken Hoewel verenpikken te voorkomen is, hebben alle kanariekwekers op een gegeven moment last gehad van deze vervelende aandoening. Er zijn verschillende mogelijke redenen en

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Engels

Het verzuren van het drinkwater.

Het verzuren van het drinkwater. Het verzuren van het drinkwater met appelazijn, in de vorm van 10 ml per 1,5 liter water, heeft een gunstig

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De kweek

Te veel eivoer gebruikt bij het klaarmaken van vogels voor de kweek

Het overmatig gebruik van eivoer bij het voorbereiden van vogels voor de kweek wordt afgeraden. Het moet met mate worden gevoerd, aangezien een teveel niet

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De kweek

Waar u op moet letten tijdens en na het ringen

 Het ringen is altijd een plezierige activiteit, nu de kuikens hun eerste kritieke fase hebben overleefd en zijn begonnen met het verzamelen van veren. Ringen

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De kweek

Verenpikken

Verenpikken Hoewel verenpikken te voorkomen is, hebben alle kanariekwekers op een gegeven moment last gehad van deze vervelende aandoening. Er zijn verschillende mogelijke redenen en

Done
ClosePlease login

No account yet? Register