Geeft Kobalt uit Italië problemen?

Zwartgeel kobalt

Eigenaardigheid met Italiaans kobalt!

Deze keer stuitte ik afgelopen zomer op een ander probleem. Ik koppelde een zwartkobalt geel aan een zwartkobalt geel en kweekte daar twee nestjes jongen uit. Tot mijn verbazing was geen van de vijf jongen kobalt. Ra, ra, hoe kan dit? In eerste instantie maakte ik me hier niet al te druk over, omdat ik dacht dat ik misschien een foutje had gemaakt, bijvoorbeeld bij het verleggen van eitjes of iets dergelijks. Maar toen ik er zeker van was dat dit niet het geval was bij de tweede ronde, begreep ik niet hoe dit mogelijk was.

Enkele weken geleden sprak ik hierover met een collega-vogelliefhebber, en het bleek dat hij hetzelfde had meegemaakt. Nader onderzoek onthulde dat het zowel bij hem als bij mij ging om een kobalt van Italiaanse afkomst gekruist met een kobalt van Nederlandse afkomst. Uiteraard heb ik hierover informatie ingewonnen bij andere liefhebbers, en het blijkt vaker voor te komen. Nu is de vraag of de kobaltfactor uit Italië een andere vererving heeft dan die van ons. In elk geval klikken ze niet met elkaar, en ik ben zeer benieuwd naar de kweekresultaten van het komende jaar.

Sportieve groeten,
Servaas.

More Articles

Kanarie kleuren

Het opvoeren van roodfactorige kanarievogels

OPVOEREN VAN ROODFACTOR KANARIEVOGELS    INLEIDING Er is veel geschreven en gesproken over roodfactor kanarievogels, met zowel voor- als tegenstanders. Er zijn discussies over hun

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Kanarie kleuren

De Agaat Geel intensief

De agaat, ook wel bekend als de eerste reductiefactor, is een verdunde vorm van Zwartgeel. Deze verdunning heeft voornamelijk invloed op de toppen van de

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Kanarie kleuren

De Agaat Roodopaal.

Agaat opaal met rode grondkleur: Sommige vogels worden maar zelden gezien, zelfs op grote shows in België of wereldwijd; een daarvan is de agaat opaal

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

De verzorging

Behandelen Lumps knobbel is mogelijk

Beste Wout, Ik heb je bericht over de lumps bij kanaries op internet gelezen. Als beginnende volière-houder heb ik hoogstwaarschijnlijk een kanarie met lumps gekocht.

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Kanarie kleuren

Het opvoeren van roodfactorige kanarievogels

OPVOEREN VAN ROODFACTOR KANARIEVOGELS    INLEIDING Er is veel geschreven en gesproken over roodfactor kanarievogels, met zowel voor- als tegenstanders. Er zijn discussies over hun

Done
ClosePlease login

No account yet? Register

Kanarie kleuren

De Agaat Geel intensief

De agaat, ook wel bekend als de eerste reductiefactor, is een verdunde vorm van Zwartgeel. Deze verdunning heeft voornamelijk invloed op de toppen van de

Done
ClosePlease login

No account yet? Register