Ontsmetten noodzakelijk.

Keelstippen


Ontsmetten en bestrijden.

Ter bestrijding van ziekten en ongedierte zijn respectievelijk ontsmettingsmiddelen en bestrijdingsmiddelen noodzakelijk.   Zoals uit bovenstaande al duidelijk wordt, hebben beide middelen een verschillende functie. Een ontsmettingsmiddel wordt gebruikt om een vogelverblijf te zuiveren van bacteriën, virussen en schimmels.
Een bestrijdingsmiddel is bedoeld ter bestrijding van zowel uitwendige parasieten (o.a. luizen en mijten) als inwendige parasieten (o.a. diverse soorten wormen).  
Ontsmettingsmiddelen
Ontsmetten van het totale vogelverblijf (inclusief drink- en voederbakken) is noodzakelijk indien één van de vogels een besmettelijke ziekte heeft opgelopen. De zieke vogel dient onmiddelijk uitgevangen en apart gezet te worden. Deze handelswijze is erop gericht de betreffende vogel beter te kunnen behandelen en besmettingsgevaar tegenover andere vogels te voorkomen. Omdat er grote kans bestaat, dat de zieke vogel het vogelverblijf en de materialen in het vogelverblijf heeft `besmet’, is een grondig uitgevoerde ontsmetting van het totale vogelverblijf noodzakelijk. Er zijn voldoende  produten  op de  markt  om dit  grondig uit tevoeren ,in belang van de  liefhebber de kweker  ,en zijn vogels.

 

En onthoud altijd  dat ontsmetten en bestrijden  2 apparte zaken zijn ,die  ook bijde  moeten worden  uitgevoerd .Wil je  succes hebben.