Deel 1: Vogels in vogelvlucht

Voorwoord: Deel 1

Een aantal jaren geleden kwam het idee bij mij op om iets op papier te zetten over vogels in het algemeen, een beknopte en eenvoudige uitleg van het vogelleven (de vogelliefhebberij) op een logische manier. De reden hiervoor was de vele vragen die liefhebbers mij stelden tijdens vergaderingen, keuringen, tentoonstellingen en op het kweekhok, met betrekking tot vogels en de verschillende aspecten van deze hobby. Vaak vroeg ik me af hoe het mogelijk was dat een kweker of natuurliefhebber bepaalde dingen niet wist, hoewel het natuurlijk geen schande is om vragen te stellen. Vaak kon ik antwoorden, maar soms twijfelde ik zelf ook en dacht ik: “Hoe zat dat ook alweer?”

 

Zodra ik thuis was, zocht ik direct het antwoord op om de liefhebber zo snel mogelijk te kunnen informeren. Al deze vragen hebben me ertoe aangezet om deze zaken op papier te zetten, enerzijds om mijn eigen kennis op te frissen, anderzijds voor onze leden, zodat ze gemakkelijk informatie kunnen verkrijgen over de belangrijkste aspecten van onze vogels in het algemeen. Ik hoop dat ik in dit werk daarin geslaagd ben, naast al het prachtige en goede materiaal dat al beschikbaar is, en dat mijn werk kan bijdragen aan een nog beter begrip en samenwerking binnen onze hobby: “DE VOGELHOBBY”.

 

Na het lezen van deze uiteenzetting hoop ik dat je het eens bent met de titel “Vogels in vogelvlucht”, dat ik de beginnende liefhebber enige kennis heb bijgebracht en de ervaren kweker een opfrissing heb gegeven. Ik wens iedereen veel plezier in de vogelsport met deze uiteenzetting.

 

Wout van Gils

                 

More Articles

Vogels in vogelvlucht

Deel 15: Slotwoord

SLOTWOORD.                                                    wout van Gils Beste vogelvrienden, bent u akkoord met mijn titel: “VOGELS IN VOGELVLUCHT”    Bent u het ook eens dat voor velen dit

ClosePlease login

No account yet? Register

Vogels in vogelvlucht

Deel 14: Bibliografie

Geraadpleegde LITERATUUR.                       1)      De Vogelwereld   (Dennis Avon en Tony Tilford)                     2)      Broedende vogels   (Moussault)                     3)      Maandblad De

ClosePlease login

No account yet? Register

Vogels in vogelvlucht

Deel 13: Makkelijk om te weten

MAKKELIJK OM te weten.      Wout.van.Gils. AFSTAMMING: Tweeledige term; wordt gebruikt voor herleiding naar de oervoorvader en voor  herleiding naar voorouders van verschillend ras aan de

ClosePlease login

No account yet? Register

Vogels in vogelvlucht

Deel 12: De stam

koppel witte

DE STAM .                                                 Wout van Gils. In het kort kunnen we stellen dat een stam is het kweken van dezelfde vogels die een zo

ClosePlease login

No account yet? Register

Vogels in vogelvlucht

Deel 15: Slotwoord

SLOTWOORD.                                                    wout van Gils Beste vogelvrienden, bent u akkoord met mijn titel: “VOGELS IN VOGELVLUCHT”    Bent u het ook eens dat voor velen dit

ClosePlease login

No account yet? Register

Vogels in vogelvlucht

Deel 14: Bibliografie

Geraadpleegde LITERATUUR.                       1)      De Vogelwereld   (Dennis Avon en Tony Tilford)                     2)      Broedende vogels   (Moussault)                     3)      Maandblad De

ClosePlease login

No account yet? Register